un stil de viață sănătos

AFLĂ cum să adopți un stil de viață sănătos de la NATUR HOUSE și ONEGYM!

A fi sănătos și a ne menține în formă ar trebui să însemne mai mult decât un trend de urmat și să reprezinte o prioritate pentru fiecare din noi. Este, însă, la fel de adevărat că implementarea unor noi obiceiuri care să ne ajute să trăim mai echilibrat și mai sănătos se petrece rareori fără dificultăți sau provocări.

De ce se întâmplă asta? Pentru că orice schimbare implică, de obicei, ieșirea din zona noastră de confort și însușirea unor noi comportamente, valori și principii, fapt ce poate crea, inițial o stare de confuzie și chiar disconfort. Acesta este un stadiu firesc în procesul de schimbare și trebuie acceptat ca atare, având mereu în vedere rezultatul dorit, scopul, cu importanța lui în transformarea în bine a propriei persoane.

Cum să abordezi schimbarea

Și pentru că e vorba de sănătate și transformare, desigur că printre primele aspecte ce intră în discuție sunt mișcarea, un stil de viață cât mai activ, împreună cu alimentația si obiceiurile noastre de nutriție. „Suntem ceea ce facem!” și „Suntem ceea ce mâncăm!” au devenit sintagme din ce în ce mai des întâlnite și, oricât de mult încercăm să le evităm, reprezintă driverele principale ale unei vieți sănătoase.

Tocmai pentru că suntem conștienți de provocarea adoptării unor noi obiceiuri și implementarea lor în viața noastră, specialiștii în nutriție de la Natur House Galați au pregătit pentru tine o serie de recomandări cu privire la primii pași pe care să îi parcurgi către o alimentație corectă. Le găsești mai jos, completate de câteva sfaturi practice care te vor ajuta să îți înțelegi mai bine deprinderile actuale și cum le poți îmbunătăți pentru a te bucura de o alimentație sănătoasă și o stare de bine în viața ta.

Primul pas spre adoptarea unui stil de viață sănătos

Primul pas către schimbare este adesea cea mai grea parte, dar nu înseamnă că nu există și alte dificultăți ce trebuie depășite pe parcurs. Întotdeauna vor exista obstacole în cale, care ne fac să punem la îndoială meritele căii alese, mici obstacole ce au doar rolul să ne testeze determinarea. Trebuie să le privim ca pe o modalitate de a ne test limitele și de a găsi sprijinul de care avem nevoie. Nu este un drum pe care trebuie să îl parcurgem singuri.

În această primă etapă, foarte importantă este motivația. Trebuie să ținem cont de faptul că, de obicei, lucrurile bune nu se obțin ușor, însă merită tot efortul. Faptul că trebuie să trecem prin anumite schimbări, care ne scot din zona noastră de confort, nu trebuie să devină o corvoadă. Este doar o perioadă de readaptare, iar acest lucru ne este familiar, pentru că oamenilor le este caracteristic să evolueze permanent spre ceva mai bun.

Sfaturi care te vor ajuta să îți schimbi obiceiurile alimentare și stilul de viață

În primul rând, este bine să te obișnuiești să îți notezi tot programul zilnic într-o agendă sau într-un jurnal. Nimic nu se compară cu informațiile pe care le obții în mod direct de la modul în care îți organizezi viața. Ce mănânci, câte mese iei pe zi, cât timp petreci la birou, cât timp stai în fața televizorului, cât timp te odihnești etc.

Toate aceste lucruri te vor ajuta să îți conturezi o idee clară despre schimbările pe care este bine să le faci. Poate ai obiceiul să sari peste mese sau din contră, ai tendința să ronțăi tot timpul câte ceva. Poate nu dormi suficient sau nu faci suficientă mișcare, ci te dedici activităților sedentare. Cu ajutorul unui astfel de program, te vei putea organiza mai bine și vei putea face schimbările necesare.

Fă mai multă mișcare!

Exercițiile fizice sunt o modalitate bună de relaxare și detensionare a întregului organism. Atunci când faci mișcare, în corp se eliberează endorfinele, hormonii responsabili cu starea de bine. Concentrându-te pe o activitate fizică, îți va fi mai ușor să nu te mai gândești la micile neplăceri de zi cu zi, care pot deveni surse de stres.

Nu neglija progresul pe care l-ai făcut. Pe lângă faptul că este bine să ai o abordare realistă și să privești drumul pe care îl ai de parcurs spre atingerea obiectivului tău, la fel de important este și să conștientizezi progresul pe care îl faci pe parcurs și să fii mândru de rezultatele obținute.

Fă o curățenie generală!

Scapă de toate alimentele pe care știi că ar trebui să le eviți, fiindcă este mult mai ușor să respecți un plan alimentar atunci când nu există tentații. De asemenea, reorganizează-ți spațiul. De exemplu, dacă te-ai decis să faci câteva exerciții fizice zilnice acasă, pregătește-ți un colțișor unde să îți instalezi eventualele echipamente (o saltea de fitness, un set de gantere, o minge medicinală etc.) sau pur și simplu unde te simți mai confortabil.

Să nu renunți!

Poate cel mai important sfat este să nu renunți atunci când apare prima dificultate, să nu te aștepți la rezultate peste noapte și să știi că nu trebuie să parcurgi acest drum singur. La Natur House Galați, găsești tot sprijinul de care ai nevoie, prin intermediul specialiștilor în nutriție. Iar când vine vorba de mișcare, la ONEGYM Galați găsești o multitudine de discipline din care să alegi pentru a fi în formă. Consultă lista acestora aici (CLICK)!

Sursă: Natur House Galați