Cum să te pregătești pentru silueta de vară

Cum să te pregătești pentru silueta de vară

Fiecare anotimp își are propriul farmec și e firesc să ne dorim mereu să fim în ton cu orice sezon.

Nu putem nega, însă, că vara ocupă un loc aparte în cadrul experiențelor noastre cele mai frumoase de peste an. Vara e prilej de și mai mare bucurie, e timp de vacanță și motiv în plus de a străluci întocmai ca soarele estival.

Așa că trebuie să fim în cea mai bună formă la mare, la munte, în toate peripețiile pe care le-am pregătit pentru vacanță.

Vrei să FII în cea mai bună formă? AFLĂ ce îți recomandă antrenorii ONEGYM!

Pentru că de multe ori primul pas poate fi cel mai dificil, îți recomandăm mai jos câteva sfaturi care te vor ajuta să te pregătești și să te antrenezi cât mai eficient pentru silueta de vară.

Începe cu hidratarea!

Odată cu sezonul cald, trebuie să acorzi o grijă și mai mare hidratării întrucât corpul tău are acum și mai mare nevoie de apă. Desigur că trebuie să oferi atenție deosebită acestui aspect pe întreaga durată a anului întrucât hidratarea este vitală pentru toate funcțiile de bază ale organismului. O hidratare corespunzătoare reglează temperatura corpului, dar și tensiunea arterială,  asigură buna funcționare a celulei nervoase și contribuie la realizarea digestiei. Însă, în perioada caldă corpul tău se comportă diferit și are nevoie de un aport mai mare de apă. Asigură-te că organismul tău primește hidratarea optimă!

E adevărat că nu există o cantitate standard pentru toate persoanele iar tu îți cunoști cel mai bine corpul și știi care e aportul de apă necesar pentru ca organismul tău să funcționeze la parametrii maximi. Nu uita că o hidratare corectă se reflectă și la exterior printr-o piele sănătoasă, un ten proaspăt și radiant.

În genere, se recomanda un minimum de 2-2,5 l de apă pe zi, însă, totul depinde și de activitățile și efortul tău de peste zi. Dacă ai în plan un antrenament intens, cu siguranță va trebui să suplimentezi cantitatea de apă oferită organismului tău.

Continuă cu mișcarea!

Fără doar și poate, cel mai important este să rămâi activ și să fii în cea mai bună formă. Pentru că o stare de bine, un tonus excelent și un corp sănătos sunt premisele esențiale ale unei siluete desăvârșite. Fii activ și planifică-ți sesiunile de antrenament pentru a avea maximum de eficiență.

Să ai în vedere experiența de antrenament și condiția ta fizică pentru a stabili volumul, intensitatea și frecventa exercițiilor pe care ți le propui.

Dar cel mai bine este să apelezi la recomandarea unui antrenor personal care te va ajuta cu sfaturi specializate, bazate pe istoricul și experiența ta de antrenament. Totodată, acesta va ține cont și de timpul de care dispui pentru a ajunge la sală, pentru a-ți seta un plan realist, relevant și realizabil.

La ONEGYM găsești clase și antrenamente adaptate oricărui nivel de experiență. Iată lista cu toate clasele disponibile: https://one-gym.ro/clase-onegym/

Condiția ta fizică actuală determină obiectivele pe care ți le propui. Ai grijă întotdeauna să îți setezi obiective realizabile.  E important ca acestea să fie ambițioase, pentru a te motiva la antrenament însă trebuie să te asiguri că ceea ce îți propui este și posibil de realizat.

O metodă eficientă de a seta obiectivele este de a le împărți în altele mai mici – politica “pașilor mărunți” funcționează de excepție și la sală.

Pentru setarea planului de antrenament perfect pentru tine, apelează la antrenorii specializați de la ONEGYM: https://one-gym.ro/program-clase-onegym/antrenori/

Vino și cunoaște-i! Iar primul antrenament este GRATUIT.

Adaugă alimentația potrivită!

Anotimpul cald aduce cu sine schimbări și la nivel de alimentație așa că cel mai bine este să profiți din plin de fructele și legumele de sezon. Acestea îți asigură un plus de hidratare necesar și vitaminele și mineralele de care ai nevoie. Desigur că sunt de preferat gustările ușoare, proaspete și, ca de obicei, cel mai bine este să eviți grăsimile, prăjelile și alimentele procesate.

Ține minte că tipul nutriție abordat, dar și timpul de odihnă sunt factori esențiali care îți influențează substanțial rezultatele la sală, deci implicit starea de sănătate generală și silueta.

Completează totul cu motivație, vibe pozitiv și energie maximă!

Și, nu în ultimul rând, cultivă o atitudine deschisă și pozitivă! Reține că cel mai important este să îți asculți corpul întrucât acesta știe cel mai bine de ce anume are nevoie. O stare de bine se va reflecta cel mai bine la exterior iar un corp sănătos reprezintă etalonul suprem al unei siluete reușite.

Hai la ONEGYM și fii în ton cu soarele verii!