Exerciții pentru celulita de pe picioare și fese

Celulita este o problemă comună întâlnită de multe femei, iar zonele cele mai afectate sunt de obicei picioarele și fesele. Pentru a combate această problemă și a obține un aspect mai ferm și tonifiat al pielii, este important să includem în rutina noastră de exerciții unele exerciții specifice.

Squat-uri

Squat-urile sunt unul dintre cele mai eficiente exerciții pentru întărirea mușchilor fesieri, coapselor și picioarelor. Stai în picioare cu picioarele la lățimea umerilor și coboară în jos ca și cum ai vrea să te așezi pe un scaun imaginar, păstrând spatele drept și genunchii îndreptați înainte. Repetă acest exercițiu de 15-20 de ori în 3 serii.

Lunges

Lunges sunt excelente pentru tonifierea mușchilor fesieri și a coapselor. Începeți în picioare, apoi faceți un pas înainte cu un picior, îndreptându-vă genunchiul până când formăm un unghi de 90 de grade între coapsă și gambă. Întoarceți-vă în poziția inițială și repetați cu celălalt picior. Realizați 3 serii de 15-20 de repetări pentru fiecare picior.

Glute bridges

Pontul glute este un exercițiu excelent pentru activarea și întărirea mușchilor fesieri. Așezați-vă pe spate, cu genunchii îndoiți și picioarele plate pe podea. Ridicați pelvisul înspre tavan, contractând mușchii fesieri, apoi coborâți-l încet înapoi în poziția inițială. Realizați 3 seturi de 15-20 de repetări.

Step-up-uri

Step-up-urile sunt un alt exercițiu excelent pentru tonifierea mușchilor fesieri și a coapselor. Folosiți o bancă sau un stepper și urcați și coborâți alternativ cu fiecare picior. Asigurați-vă că împingeți întotdeauna prin călcâi pentru a activa mușchii coapsei și fesieri. Realizați 3 seturi de 15-20 de repetări pentru fiecare picior.

Deadlift-uri

Deadlift-urile sunt ideale pentru lucrarea mușchilor fesieri, coapselor și spatelui inferior. Stați cu picioarele la lățimea umerilor și o bara cu greutăți în fața dvs. Îndoiți-vă în talie și coborâți bara spre podea, menținând spatele drept. Ridicați apoi înapoi în poziția inițială. Realizați 3 seturi de 12-15 repetări.

Exercițiile enumerate mai sus sunt doar câteva exemple de exerciții care vă pot ajuta să combateți celulita de pe picioare și fese. Este important să vă mențineți o rutină regulată de exerciții, să consumați o dietă echilibrată și să beți multă apă pentru a obține cele mai bune rezultate. Cu răbdare și determinare, veți observa cu siguranță îmbunătățiri în aspectul și textura pielii dumneavoastră.

6. Plank-uri laterale

Plank-urile laterale sunt excelente pentru întărirea mușchilor oblici și a abdomenului, dar pot contribui și la tonifierea zonei fesiere. Stați într-o poziție de plank lateral, sprijinindu-vă pe antebraț și părțile laterale ale picioarelor, formând o linie dreaptă de la cap până la călcâie. Mențineți această poziție timp de 30-60 de secunde pentru fiecare parte, repetând de 3 ori.

Întrebări Frecvente

  • Care este cel mai bun moment al zilei pentru a face aceste exerciții?
  • Este necesar să folosesc greutăți suplimentare pentru a vedea rezultate mai bune?
  • Este posibil să obțin rezultate vizibile într-un timp scurt?


Vezi și:

Perde

ad516503a11cd5ca435acc9bb6523536?s=150&d=mm&r=gforcedefault=1

Photo of author

Perde

Lasă un comentariu