Exerciții pentru periartrita scapulohumerală

Periartrita scapulohumerală, cunoscută și sub denumirea de capsulită adesivă sau umăr înghețat, este o afecțiune dureroasă și restrictivă care afectează articulația umărului. Pacienții care suferă de această afecțiune pot experimenta durere intensă și o gamă limitată de mișcare în umăr.

Exercițiile fizice pot juca un rol crucial în managementul și tratamentul periartritei scapulohumerale. Acestea pot ajuta la menținerea și îmbunătățirea flexibilității și mobilității articulației umărului, reducând durerea și creșterea amplitudinii de mișcare.

Beneficiile exercițiilor pentru periartrita scapulohumerală

Exercițiile fizice regulate pentru periartrita scapulohumerală pot aduce o serie de beneficii, printre care:

 • Reducerea durerii și inflamației în articulația umărului.
 • Îmbunătățirea flexibilității și mobilității umărului.
 • Creșterea amplitudinii de mișcare.
 • Întărirea mușchilor din jurul articulației umărului, ceea ce poate ajuta la susținerea și stabilizarea acesteia.
 • Îmbunătățirea posturii și a funcției umărului.

Exerciții recomandate pentru periartrita scapulohumerală

Există o varietate de exerciții care pot fi benefice pentru pacienții cu periartrită scapulohumerală. Este important să discutați cu medicul sau fizioterapeutul dumneavoastră înainte de a începe un program de exerciții, pentru a vă asigura că acestea sunt potrivite pentru starea dumneavoastră și să le efectuați corect pentru a evita leziunile suplimentare.

Printre exercițiile recomandate pentru periartrita scapulohumerală se numără:

 • Exerciții de întindere a umărului: Acestea pot include întinderi ușoare ale mușchilor umărului și gâtului pentru a îmbunătăți flexibilitatea și amplitudinea de mișcare.
 • Exerciții de încălzire: Încălzirea articulației umărului înainte de exerciții poate ajuta la pregătirea mușchilor și articulațiilor pentru activitatea fizică și poate reduce riscul de leziuni.
 • Exerciții de întărire: Acestea pot include exerciții cu greutăți ușoare sau bandă de rezistență pentru a întări mușchii din jurul umărului.
 • Exerciții de îmbunătățire a posturii: Exercițiile care vizează îmbunătățirea posturii pot ajuta la reducerea tensiunii în articulația umărului și la îmbunătățirea funcției acestuia.
 • Exerciții de control motor: Acestea pot include exerciții care vizează îmbunătățirea controlului și coordonării mișcărilor umărului pentru a preveni disfuncțiile și complicațiile asociate periartritei scapulohumerale.

Exercițiile fizice pot juca un rol esențial în gestionarea și tratarea periartritei scapulohumerale. Înainte de a începe un program de exerciții, este important să discutați cu medicul sau fizioterapeutul dumneavoastră pentru a determina ce exerciții sunt potrivite pentru dumneavoastră și pentru a le efectua corect pentru a obține cele mai bune rezultate. În plus, respectarea unei rutine regulate de exerciții și angajarea într-un program de întreținere pot ajuta la menținerea sănătății umărului pe termen lung.

Modalități alternative de exerciții pentru periartrita scapulohumerală

Pe lângă exercițiile tradiționale, există și modalități alternative care pot fi benefice pentru gestionarea periartritei scapulohumerale. Acestea pot include:

Modalitate alternativă Beneficii
Yoga și stretching Îmbunătățirea flexibilității, reducerea stresului și a tensiunii în mușchi și articulații.
Acupunctură Reducerea durerii și inflamației în mod natural, stimulând punctele de acupunctură relevante.
Terapia cu masaj Relaxarea mușchilor tensionați, îmbunătățirea circulației și reducerea disconfortului în umăr.

Este important să discutați cu medicul dumneavoastră înainte de a încerca orice modalitate alternativă de exerciții sau terapie, pentru a vă asigura că aceasta este sigură și potrivită pentru starea dumneavoastră.

Întrebări frecvente despre exercițiile pentru periartrita scapulohumerală

 • Care sunt cele mai bune exerciții pentru periartrita scapulohumerală?
 • Cât de des ar trebui să fac exerciții pentru periartrita scapulohumerală?
 • Pot exercițiile să agraveze periartrita scapulohumerală?
 • Este yoga benefică pentru periartrita scapulohumerală?


Vezi și:

Perde

ad516503a11cd5ca435acc9bb6523536?s=150&d=mm&r=gforcedefault=1

Photo of author

Perde

Lasă un comentariu